Ibland ser man stora maskiner som man verkligen inte förstår vem som använder. Vem har egentligen behovet av en stor traktor, eller en massiv gräsklippare som ser ut att klara av att klippa gräset över hela jorden? För gemene man kan stora maskiner verka onödiga, men det finns oändligt många som är beroende av dessa maskiner för att klara av vardagen, vare sig de använder dem inom sitt yrke eller privat.

Om man är en sådan person som använder stora jordbruksmaskiner till vardags kanske det här verkar som en galen artikel, men ni skulle bli förvånade över hur många som faktiskt inte har koll! På grund av detta har vi skapat en lista med fem tillfällen då stora maskiner behövs!

  1. För parkvårdare

Om man arbetar som parkvårdare har man oftast ansvar över parker eller grönområden, kanske i sin kommun, eller privat som företagare. När man sköter om dessa stora områden är det viktigt att ha tillgång till parkmaskiner som kan underlätta arbetsbördan. Det skulle ju inte vara så kul att behöva skjuta omkring på manuella verktyg hela dagarna? Nej, här behövs stora maskiner, som en melex som kan göra jobbet snabbt och effektivt!

  1. För jordbrukare

Om man äger en bondgård eller ett lantbruk har man definitivt behov av stora markvårdsmaskiner. För de som dagligen arbetar med att sköta om mark, odla och driva ett eget lantbruk är det väsentligt att ta hjälp från maskiner. I takt med att efterfrågan på råvaror ökar, ökar även arbetsbördan för bönder och jordbrukare. Det går inte längre att sköta jobbet för hand med plogar, här behövs det massiva maskiner som hjälper till att sköta om allt från jord till mark och djur.

  1. För kommuner och landsting 

Alla kommuner och landsting har behovet av att sköta om marken runtom i staden. Oftast har man parkvårdare anställda för att genomföra jobbet, men man behöver ändå köpa in maskinerna själva. Hur skulle det se ut om en kommun anställer någon för att sköta om deras mark men inte gav dem verktygen för det? Nej, det är såklart helt orimligt!

  1. För skolor som håller på med lantbruk

På naturbrukslinjen får studenterna ofta lära sig att sköta om allt från djur, till jord och mark. Därför är det viktigt att köpa in rätt maskiner för jobbet! Här finns behovet av stora grönytemaskiner som både lärare och studenter kan använda sig av. Det är en viktig del av utbildningen att lära sig hur man arbetar med jord och mark på ett effektivt sätt – och vad är effektivare än att ta hjälp från en stark maskin?

  1. För den som äger mark

Sist men inte minst – markägare! Om man äger mark i form av tomter, stora fastigheter, eller lantbruk behöver man ha medel för att kunna sköta om sina tillgångar. Här snackar vi allt från traktorer till åkgräsklippare och mängder av andra stora maskiner som kan ta hand om marken åt en. Är man privatperson och äger mycket mark som behöver skötas om kanske man dessutom behöver göra det själv, och då är det väsentligt att ta tillgång till stora maskiner som underlättar bördan.

Om man är ute efter att köpa in stora maskiner, både som privatperson och företagare, kan kontakta återförsäljare såsom shibaura som säljer maskiner av alla dess slag. Det finns även mängder av begagnade maskiner på marknaden idag som fungerar minst lika bra som de nya. Kom ihåg att alltid se över de billigare alternativen på marknaden då de oftast fungerar precis lika bra som de dyra – och sparar pengar på samma gång!