3 tips för hur man får lacken att hålla bättre på bilen

 

Att hålla sin bil i bra skick är viktigt, både för en själv som ägare, men även för bilens andrahandsvärde. Bilen kommer inte att kunna säljas för lika mycket som kan köpte den för om den inte är väl omhändertagen och ser bra ut och känns bra. En av sakerna som lätt kan bli sliten på en bil är lacken. Speciellt om man inte har en garageplats utan låter bilen stå utomhus året om. Vi har listat tre tips på hur man kan få lacken att hålla bättre på sin bil med enkla medel, så att man inte behöver besöka billackering Norrköping lika ofta.

 

  1. Täck bilen

 

Om man vet med sig att ens bil ofta blir smutsig, eller om man parkerat under ett träd där det finns risk att den blir träffad av fågelbajs, är det smart att täcka över bilen. Det kan göras med en presenning eller ett lakan som man fäster i dörrarna. Detta är även bra om man har en bil i ett land med stark sol, som lätt sliter på lacken i onödan. Det finns även speciella skydd för bilar som täcker hela bilen och skyddar lacken mot dessa saker.

 

  1. Tvätta direkt vid smuts

 

Om bilen blir smutsig på den nivån att det kan skada lacken är det viktigt att tvätta den direkt, innan lacken tar skada. Lös upp smutsen med lite vatten hemma och åk sedan till en tvätthall och tvätta den noggrant. Om lacken blir skadad är det viktigt att besöka en bilverkstad Norrköping för att åtgärda problemet.

 

  1. Undvik repor

 

Det är lättare sagt än gjort men försök att undvika repor. Parkera inte för nära andra bilar, för nära stenar eller andra naturfaktorer som kan orsaka repor och skador på lacken. Det kan bli dyrt att fixa en billack Norrköping full av repor.