Köpa ny bil eller begagnad? Vad är bäst?

 

Om man har körkort och är i behov av en bil för att ta sig till jobbet, eller om man har familj som behöver skjutsas, eller om man bara behöver en bil, kommer man någon gång i livet att behöva köpa en ny bil. Kanske har ens tidigare bil gått sönder, kanske vill man bara uppdatera sig. Oavsett vilken anledning man har så finns det många saker att tänka på när man köper en ny bil – främst om man ska köpa en sprillans ny eller en begagnad. Det finns för- och nackdelar till båda delarna, både när det kommer till säkerheten, bilgaranti, prestation och pris. Vi har tagit upp lite jämförelser för att ni ska kunna ta beslutet lättare.

 

Ny är bra, begagnad är billigt

 

Att köpa en sprillans ny bil är alltid roligt då det är ger en speciell känsla, att sätta sig i en bil som ingen har kört innan en själv. Men det är otroligt dyrt. En ny bil kostar sällan under 100 000 kronor och om man vill ha en riktigt ny bil med de bästa funktionerna kan det kosta upp mot en miljon kronor. Det är riktigt dyrt. En begagnad bil däremot, kan man få loss för knappt några pengar alls. Det är otroligt smidigt om man inte har råd att lägga så mycket på en bil. Man kan dessutom förlänga bilgaranti från en begagnad bil, om dess förra ägare haft garanti på den. Detta är bra eftersom att sälja en defekt bil kan vara problematiskt, så genom att förlänga garantin säkerställer du att bilen alltid fungerar.

 

Tänk på säkerhet och garanti

 

När man köper en helt ny bil får man oftast garanti på den på direkten, men det många inte vet är att man även kan få bilgaranti för äldre bilar som man köper begagnat. Det ger en säkerhet för köparen då man inte behöver oroa sig för att en äldre bil går sönder lätt – då man får garanti på den!

 

Begagnade bilar kan ge minst lika bra tryggheter

 

Bara för att en bil är ny behöver den inte vara trygg. Mängder av begagnade bilar har otroligt bra säkerhet och i vissa fall kanske de till och med är tryggare än nya bilar. En bilgaranti gammal bil kan dessutom vara mer ekonomiskt betryggande än för en ny, då man kan behöva betala en självrisk om bilen går sönder som inte alltid är så värst låg. Det finns egentligen inte så mycket mer att säga om saker – välj begagnat för en bättre deal! Ibland kanske man tänker att man ska googla på måleri stockholm för att hitta någon för att lacka om bilen hos