3 sätt att få ett snabbare internet

 

Det finns nog ingenting som är så irriterande som ett långsamt nätverk. Man kan verkligen få spader på internet när det inte fungerar som det ska, när allt går långsamt eller när man inte kan jobba eller surfa utan att någonting krånglar. Det finns såklart hjälp att få om man upplever att ens internet inte fungerar som det ska. Många av sakerna kan man lösa på egen hand, men ibland kan man faktiskt behöva ringa en nätverkstekniker för att få bukt på situationen. Vi har listat tre enkla medel som man kan göra själv om man märker att ens internet inte håller samma kvalitet som det borde.

 

  1. Installera wifi-förstärkare

 

Om man bor i ett stort hus med en router kan man oftast märka att internethastigheten är sämre ju längre bort man kommer från routern. Då kan det vara en bra idé att installera wifi-förstärkare som hjälper till att förstärka signalen från wifi så att hastigheten är lika bra oavsett var i huset man befinner sig.

 

  1. Dra nätverkskabel i väggen

 

Att dra en nätverkskabel kan underlätta hastigheten mellan olika enheter. Det går alltid snabbare att köra internet via kabel än vad det gör att köra trådlöst, det vet alla som sysslar med gaming i alla fall. En nätverkskabel får internet att färdas snabbare då det går direkt från routern och in i enheten man använder. Genom att installera nätverksuttag och använda trådbundet internet slipper du latencyrelaterat lagg.

 

  1. Byt ut routern

 

Ibland kan det vara så enkelt som att byta ut en gammal eller dålig router mot en ny. Det kan man få hjälp med av sin internetleverantör genom att bara ringa och beställa en ny. De flesta abonnemang erbjuder en ny router utan kostnad om man märker att den man har inte fungerar som den ska. Ring och fråga för att få veta vad som gäller för ert abonnemang! Ett datanät ska fungera, annars blir man bara frustrerad.