Bra prylar att investera i till verkstaden

Oavsett om du arbetar i en professionell verkstad eller om du har en verkstad för hemmabruk finns det vissa verktyg som är lite extra viktiga. Det är viktigt att din verkstad är bra utrustad för att du ska kunna göra ditt jobb så bra som möjligt. Här listar vi några saker som alltid borde finnas utöver tex 12v kompressor som man hellre har i bilen.

Bra lyftutrustning

Att arbeta i en verkstad kan innebära en hel del tunga lyft. Om du hanterar dessa på fel sätt kan det leda till svåra arbetsskador. Det finns till exempel speciell lyftutrustning industri som är viktig att investera i. Många väljer att använda sig av en kätting. Det är en tjockare kedja som används både för lyft och upphängning. Om den enbart ska användas för lyft kan du välja en lyftkätting. Den har flera förgreningar beroende på vikten på det som ska hängas upp. En bra lyftkätting är värd sin vikt i guld brukar man säga.

Stabila lyftkrokar

Om du vill kunna lyfta upp saker bör du också välja en stabil lyftkrok. Det är A och O för säkerheten i verkstaden. Du får anpassa dig efter storleken på din verkstad och den typen av saker du ska lyfta.

Rätt arbetsbelysning

En annan sak som är väldigt viktig i verkstaden är att du bra arbetsbelysning så du ser ordentligt. Vi rekommenderar att du väljer en batteridriven lampa som du kan ställa vart du vill. Många lampor går idag att vinkla så du får optimal belysning. Beroende på hur stor verkstad du har kan du behöva investera i ett par olika lampor.

Smart förvaring

Alla som har arbetat i en verkstad vet att det blir mycket prylar att hålla reda på. Du kanske har en schakel, en toppögla och en lyftögla som du ska förvara. Därför det viktigt att du satsar på smart förvaring. Du kan till exempel ha lådor med flera olika fack. Sätt upp lappar så du varje sak kan få sin plats. Ett annat tips är att sätta upp spikar eller krokar på väggen och hänga upp saker. Du kan till exempel ha en plats för en lyftögla m16 och en plats för en lyftögla m6. När du är färdig med ett verktyg hänger du bara tillbaka det på rätt plats. Du kan alltid säkra upp väggarna med en gaffellänk eller dragkraft behövs.

En värmare

Som du säkert redan vet blir det väldigt kallt i verkstaden. Det är ingen höjdare att behöva stå och arbeta med frusna fingrar. Dessutom kan du inte arbeta lika effektivt som du skulle vilja. Därför är det bra att investera i någon form av värmare. Du kan anpassa räckvidden efter storleken på din verkstad. De flesta värmare är idag moderna och låter dig reglera temperaturen. Alltså kan du utan problem arbeta i din verkstad året om.

Välj en bra batteriladdare

Om du har mycket som drivs av batterier i verkstaden är det också klokt att investera i en batteriladdare. Du vill inte behöva pausa ditt arbete på grund av att batterierna helt plötsligt tar slut. Därför är det också bra att alltid ha några fulladdade i reserv. Välj gärna en universal laddare där det får plats batterier av olika storlekar. Det är också bättre för klimatet om du väljer uppladdningsbara batterier istället för engång.

Spela musik med en skön högtalare

Det blir alltid trevligare att arbeta med lite skön musik i rummet. Därför kan du också investera i en bra bluetoothhögtalare. Den kan du enkelt koppla till din telefon och spela den musik som du föredrar. Då kan alla som arbetar i verkstaden välja musik på deras arbetspass. Det är kanske inte ens livsviktig investering men det kommer göra mycket för trivseln i verkstaden.