Tre trender för badrummet

 

Inredningstrender kommer och går i vågor, men det finns ett rum som verkligen kan renoveras till perfektion – och hålla sig trendigt under många, många år framöver. Vi pratar såklart om badrummet! Det är sällan ett badrum + ort går ut tiden, då man generellt renoverar dem i ljusa och tidlösa färger. Men vem kan glömma den tiden då våtrumsmattor var populära? Nej, nu för tiden vill vi att våra badrum ska ha lite mer finess. Därför kommer här en lista på de tre viktigaste sakerna som gör badrummet till husets höjdpunkt.

 

  1. Sten – överallt!

Helkaklade badrum i all ära, men det finns en variant av “kakel” som slår allt med hästlängder – nämligen sten! Det är visserligen en form av kakel, men sten är otroligt snyggt i ett badrum och gör att hela rummet ser väldigt mycket lyxigare ut. Tänk hotellbadrum – fast hemma! Stenen kommer dessutom i mängder av olika färger och texturer, det finns verkligen en variant för alla.

 

  1. Jordnära färger

För att undvika att ens badrumsinredning ska gå ur tiden är det alltid bra att välja jordnära och sobra färger. Visst, rosa kakel kan kännas som rätt beslut just nu, men kommer det verkligen att vara lika trevligt om 10 år? Renovera badrum Nacka med ljusa eller mörka färger, i dova nyanser som grått, beiget, vitt eller svart – det går alltid hem.

 

  1. Spotlights

Belysning är A och O i alla rum! Med rätt belysning kan man skapa en känsla, och ge rummet karaktär. För just badrum är spotlights att rekommendera, särskilt de som du kan slå i olika styrkor och på olika ställen åt gången. Det ger verkligen möjlighet för olika ljussättningar beroende på tillfälle och humör. Om en badrumsrenovering Stockholm är på tapeten där hemma – be en elektriker installera snygga spotlights i badrummet!